В изборния ден News.bg отбеляза рекорден трафик, като броят на уникалните посетители за деня бе в рамките на 200 хиляди, които направиха близо 300 хиляди посещения в рамките на деня. Това е денят с най-голям трафик в 18 годишната история на News.bg изобщо.

Над 55% от читателите ни в изборния ден са на възраст между 25 и 45 години, като мъже са около 60% от посетителите, а жени около 40%.

Снимка 285553

Източник: news.bg

 

Читателите от България в изборния ден са близо 90%, следвани от тези в Германия, Великобритания и САЩ. Половината от всички потребители са от София, следват градовете Пловдив, Варна и Бургас. От посетителите извън България, най-голям дял имат тези от Лондон, представлявайки около 1% от всички за деня.

Едва 36% от потребителите ни са следили изборите през компютър. По-голямата част или около 58% са го правили през телефон, а около 6% през таблет.

Снимка 285552

Източник: news.bg

През изборния ден 62% от посетителите в News.bg са дошли след търсене в Google, 18% след директно посещение в сайта, 12% от Facebook, а останалите от препратки от други сайтове.

За екипът на News.bg е чест. Благодарим за доверието на нашите читатели.