Web Media Group, част от която са четири от най-големите онлайн медии в България news.bg, money.bg, topsport.bg и lifestyle.bg, разширява медийното си портфолио и навлиза и на радио пазара. Компанията придоби дружеството "Радио станция" ЕООД, което е по-известно с името радиостанция "Антена". Сделката бе вписана в Търговския регистър на 23 юни.

Радио "Антена" е една от любимите на аудиторията музикални радиостанции. Тя е и първата в България, която започва да излъчва ежедневно в програмата си разнообразна филмова музика, което е и нейна отличителна черта. Радио "Антена" се излъчва на честота 91.0 MHz на територията на София.

Web Media Group ще запази успешния музикален облик на радиото и ще надгради програмата му, като постепенно интегрира част от онлайн съдържанието си, създавайки кратки емисии с новини, бизнес, спорт и лайфстайл.

"Добавянето на радио към портфолиото на Web Media Group e стъпка, която планираме от дълго време и се радваме, че ще работим за развитието именно на радио "Антена". Планираме да запазим музикалния облик на радиото и да инвестираме в създаването на добавена стойност за слушателите чрез изграждането на синергия между него и уеб медиите ни. В дългосрочен план предвиждаме да добавим в програмата на радиото и линейно излъчване на разнообразно нелинейно аудио съдържание (podcasts), което традиционно е налично само онлайн и се радва на голям интерес", каза Иво Апостолов, финансов директор на Web Media Group.

За Web Media Group

"Уеб Медия Груп" АД е медийна компания, която управлява четири от най-големите онлайн медии в България: news.bg, money.bg, topsport.bg и lifestyle.bg. Медийната група развива разнообразни медийни проекти, интегрирайки дигиталното съдържание на уеб медиите в различни мултимедийни формати и канали. Икономическата уеб медия от групата Money.bg има свое предаване в ефира на Bulgaria ON AIR, което се излъчва всяка събота от 16:30 часа, а специализираният спортен сайт Topsport.bg излъчва на уебсайта си предаването "Топ прогнози", където специалисти дават своите коментари и прогнози за мачовете у нас и по света.

Дружеството развива и електронна търговия чрез платформите за доставка на хранителни стоки и стоки за дома shop.gladen.bg и на готова храна чрез gladen.bg. Част от портфолиото на компанията е и дъщерното дружество "Инфосток" АД, което предоставя данни за търговията на Българска фондова борса, както и анализи и коментари в сферата на инвестициите.

За "Радио станция" ЕООД

"Радио станция" ЕООД управлява радио "Антена", което се излъчва на територията на гр. София на УКВ честота 91.0 MHz и е фокусирано върху музикалното съдържание и по-специално върху филмова музика. Радио "Антена" излъчва и кратки откъси с актуални новини и информация. Радио "Антена" е първото в България радио за филмова музика. Програмата е насочена към аудитория между 20 и 45 години. Любимите филмови мелодии и разнообразните музикални жанрове правят радиото приятно за слушане през цялото денонощие - в движение, в офиса и у дома.