На официална церемония вчера, 29 януари, за осма поредна година Фондация "Годишни награди за пътна безопасност" раздаде своите отличия. Целта на Фондацията и на награждаването на хора и инициативи е да стимулира, популяризира и поощри положителните практики и за пътна безопасност.

Основният акцент на "Годишни награди за пътна безопасност" обаче винаги е спасяването на живота и опазването на здравето на хората, а не състезателното начало.

В категорията "Журналистически материали, видеофилми, публикации в пресата, журналисти, предавания и медии, отразяващи проблемите на пътната безопасност" първа награда спечели авторът на Lifestyle.bg Росица Ташкова.

Росица Ташкова е бакалавър по молекулярна биология и магистър по микробиология и микробиологичен контрол. Тя е редактор на най-голямото електронно списание за наука у нас - Българска Наука, както и на портала medicina.nauka.bg. Вдъхновител е на изкуството Агар Арт и на първия конкурс в света за рисунка с микроорганизми, Росица пише специални материали и разработки за Lifestyle.bg от есента на 2017 г.