Revolut започва кампания в помощ на медиците в България, които са на първа линия в борбата срещу епидемията и за закупуването на необходимото оборудване. Кампанията е в партньорство с Българския Червен кръст (БЧК).

Сто процента от даренията на клиентите отиват в полза на БЧК, като Revolut не начислява такси за направени дарения. Няма фиксиран минимален праг на даренията и функционалността може да бъде включена и изключена от потребителите по всяко време.

Потребителите на Revolut ще могат да даряват чрез Donations функцията в приложението, която позволява на всички клиенти на услугата да закръглят плащанията си с картa, а закръгленото да дадат за благотворителна дейност. Потребителите също така ще могат извършват периодични или еднократни дарения от апликацията.

Партньорството между Revolut и БЧК ще продължи и след края на епидемията.

"Изключително радостни сме, че успяхме да установим партньорството с Български Червен кръст в рамките на броени дни и с нетърпение очакваме да работим заедно, за да осигурим възможно най-голяма подкрепа за обществото в България", каза Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut.

"Радваме се, че този път лидер в иновациите като Revolut се присъедини към каузата за набиране на средства. Сигурни сме, че съвместната ни работа ще ускори процеса по закупуване на консумативи и ограничаване на заразата", ккоментира и акад. Христо Григоров, председател на БЧК.